Blbec na krku
Typ:
film
Žánr:
komedie, dobrodružný, akční
Délka:
107 min
Země:
Anglie/Francie, 2002
Ostrý hoch Franck Moltes (Gérard Lanvin) je odsouzen k sedmi letům natvrdo. Měsíc před svým propuštěním vyhraje 15 miliónů dolarů v Národní loterii. Všechno by bylo v pohodě, kdyby Francis Reggio (Benoít Poelvoorde), Franckův bachař a potrhlý...

Popis

Ostrý hoch Franck Moltes (Gérard Lanvin) je odsouzen k sedmi letům natvrdo. Měsíc před svým propuštěním vyhraje 15 miliónů dolarů v Národní loterii. Všechno by bylo v pohodě, kdyby Francis Reggio (Benoít Poelvoorde), Franckův bachař a potrhlý zmatkař, který má u sebe vítězný los, ho náhle neztratil. Moltes je přesvědčený, že to na něj Reggio jen hraje. Protože musí výhru vyzvednout do 30 dnů, nachází jen jedno jediné možné řešení: zdrhnout. Jenomže všechno je jinak. Reggio se ho vůbec nepokusil podvést, už proto, že se ho příšerně bojí. On jenom nemá los. Má ho u sebe Pauline, jeho žena. A ta ho zrovna opustila. Zoufalý Reggio se pokouší zjistit, kam zmizela. Zmizela daleko – do pouště, na rallye Paříž – Dakar jako zdravotní sestřička. Co může Reggio s Moltesem dělat ? Vydávají se do Afriky za ní. Život by byl snadnější, kdyby gangster Turk a jeho šéfové neměli pořádně spadeno na Moltese. Jsou doslova posedlí myšlenkou ho dostat. Začíná bláznivá honba za milióny, uprchlou manželkou – skrze poušť a s krvežíznivými gangstery v patách. A v hlavní roli drsňák s kamennou tváří Moltes, s potrhlým a roztržitým Reggiem na krku.

Jedna z nejúspěšnějších francouzských komedií posledních let navazuje na tradici klasické ztřeštěné komedii ze země galského kohouta.