V dobách hrdinů nesl ten největší z nich jméno Beowulf. Když rek Beowulf zabil mocného démona Grendela, jeho svůdná matka se rozhodla synovu smrt za každou cenu pomstít. Jejich vzájemný boj se v průběhu staletí promítl do celé řady epických básní...

Popis

V dobách hrdinů nesl ten největší z nich jméno Beowulf. Když rek Beowulf zabil mocného démona Grendela, jeho svůdná matka se rozhodla synovu smrt za každou cenu pomstít. Jejich vzájemný boj se v průběhu staletí promítl do celé řady epických básní a učinil Beowulfovo jméno nesmrtelným.
Držitel Oscara Robert Zemeckis vypráví starou severskou báji o Beowulfovi s použitím nejmodernějších technologií současnosti, díky kterým se mu podařilo unikátním způsobem skloubit živou akci s magií 3D obrazů.

Beowulf je výjimečným filmovým počinem roku 2007. Jeho scénář je plodem desetiletého úsilí jednoho z nejčtenějších autorů současnosti, Neila Gaimana (komiksy Mirrormask a Sandman) a oscarového scenáristy Rogera Avaryho (Pulp Fiction: Historky z podsvětí), kteří deset let usilovali převést slavný mýtus na plátno.

Beowulf vám s pomocí technologií jako Real D, Dolby Digital 3D a IMAX 3D poskytne neopakovatelný zážitek a přenese do časů hrdinů.

Hlavní postavu namluvil Ray Winstone (Skrytá identita, Sexy bestie), ve filmu dále uslyšíme hlas držitele Oscara Anthony Hopkinse v roli prokletého krále Hrothgara, Johna Malkoviche, Robin Wright Penn, Brendana Gleesona, Crispina Glovera, Alison Lohman a držitelky Oscara Angeliny Jolie, která namluvila Grendelovu matku.