Christy se vrací do rodného města po několika letech strávených v psychiatrické léčebně, kam ji po tragické smrti sestry zavedly podivné vize a noční můry. Po příjezdu do města se jí ale začnou vzpomínky vracet a navíc v okolí řádí nebezpečný...

Popis

Christy se vrací do rodného města po několika letech strávených v psychiatrické léčebně, kam ji po tragické smrti sestry zavedly podivné vize a noční můry. Po příjezdu do města se jí ale začnou vzpomínky vracet a navíc v okolí řádí nebezpečný zabiják.

Když bylo Christy Wescotové čtrnáct, přemluvila krásnou starší sestru Vanessu, aby ji pustila k volantu cestou ze hřbitova, kde navštívili hrob rodičů. Zavinila však děsivou nehodu, a zatímco byla při nárazu vymrštěna z vozu a vyvázla jen s lehkým zraněním, Vanessa, která v explodujícím autě uvízla, přežila děsivě popálená. Christy se zhroutila a skončila v péči psychiatrické kliniky, o Vanessu se rozhodl postarat doma její manžel dr. John Locke, pouze s pomocí přísné matky a ošetřovatelky Claire Wellsové. Christy se odstěhovala do Kalifornie, ale stále se jí vracejí podivné vize a noční můry, že její sestra byla pohřbena zaživa.

O šest let později se vrátí do rodného města, kde se dočká od Johna i jeho matky vmi chladného přijetí, na rozdíl od její neteře Amy, která si ji brzy oblíbí a svěří se jí se svým strachem z netvora, ukrývajícího se za stěnami domu. Christy, odhodlaná objasnit smrt své sestry, získá podporu mladého policisty Jeffa. Podaří se jim odhalit soustavu tunelů, jimiž je dům prošpikován stejně jako podzemí, a v suterénu odhalí místo, kde se John o Vanessu staral. Stále znepokojenější dívka pokračuje v pátrání a marně se snaží najít Claire.

Zatímco otec ošetřovatelky ji varuje před Johnem, Amy jí vypráví o netvorovi, který vychází ze šatníku, když spí, a dotýká se její tváře. Navíc Christy zjistí, že John a Claire měli milostnou pletku a zřejmě se rozhodli Vanessy zbavit. S Jeffovou pomocí se dopátrá dalších podrobností, nikdo jí však nevěří. Odhodlaná dokázat, že má pravdu, pronikne k sestřině rakvi. Čeká ji první z řady šokujících odhalení, které povedou k dalším, pro Christy smrtelně nebezpečným událostem.