Snímek natočený podle stejnojmenného románu Philipa Rotha oceněného Pullitzerovou cenou sleduje příběh rodiny, jejíž zdánlivě idylický život je rozbit sociálním a politickým chaosem 60. let. Ewan McGregor přichází s režijním debutem a hraje roli...

Popis

Snímek natočený podle stejnojmenného románu Philipa Rotha oceněného Pullitzerovou cenou sleduje příběh rodiny, jejíž zdánlivě idylický život je rozbit sociálním a politickým chaosem 60. let. Ewan McGregor přichází s režijním debutem a hraje roli Seymoura „Švéda“ Levova, kdysi legendárního středoškolského atleta, který je teď úspěšný podnikatel provdaný za Dawn, někdejší královnu krásy. Pod naleštěným pozlátkem Švédova života ale rostou potíže. Když jeho milovaná náctiletá dcera Merry zmizí poté, co je obviněná ze spáchání násilného činu, věnuje Švéd všechnu energii jejímu nalezení a záchraně rodiny. To, co objevuje, otřásá jeho samotným jádrem a nutí ho podívat se pod povrch a konfrontovat chaos tvořící svět okolo něj.

V hlavních rolích se představí držitelka Oscara Jennifer Connelly v roli Dawn, Dakota Fanning v roli Merry, držitelka ceny Emmy Uzo Aduba a nominovaný na Oscara David Strathairn.