American Horror Story
Typ:
seriál
Žánr:
thriller, drama, mystery, horor
Délka:
60 min
Motto:
„Navštivme strašidelný dům, ústav pro duševně nemocné, ale i školu pro čarodějnice, přehlídku zrůd a Hotel plným zrůz, a moji noční můru z roanoka"
Země:
USA, 2011
První série, zpětně pojmenovaná American Horror Story: Murder House (nebo jen The House), se odehrává v současnosti a sleduje příběh rodiny, která se nastěhuje do obnoveného sídla v Los Angeles. Brzy zjistí, že dům je obýván jeho někdejšími...

Popis

První série, zpětně pojmenovaná American Horror Story: Murder House (nebo jen The House), se odehrává v současnosti a sleduje příběh rodiny, která se nastěhuje do obnoveného sídla v Los Angeles. Brzy zjistí, že dům je obýván jeho někdejšími obyvateli. Druhá série s názvem American Horror Story: Asylum, jejíž hlavní dějová linka se odehrává v minulosti a vedlejší v současnosti, sleduje osudy pacientů, lékařů a jeptišek, kteří obývají instituci pro léčbu duševně nemocných zločinců. Děj třetí série nazvané American Horror Story: Coven se odehrává převážně v dívčí škole pro čarodějnice, ve které sídlí čarodějnický klan, který má rozepře s jiným klanem. Čtvrtá série se nazývá American Horror Story: Freak Show a zobrazuje přehlídku zrůd a jejich vyloučení ze společnosti. Pátá série se jmenuje American Horror Story: Hotel a sleduje podivné dění hostů a nájemníků v hotelu Cortez. Okolo celé šesté série bylo mnoho tajemství, jelikož tvůrci neprozradili ani název a ani děj nadcházející série. Až při premiéře se diváci dozvěděli, že série nese název American Horror Story: The Mist/ (Roanoke) a odehrává se na území americké kolonie, kde v minulosti záhadně zmizeli všichni její obyvatelé, kteří nyní bývalou kolonii straší.