Absolvent
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama, romantický
Délka:
106 min
Motto:
Film ABSOLVENT se stává kultovním také díky skvělému soundtracku Simona & Garfunkela s nezapomenutelnou písní Mrs.Robinson.
Země:
USA, 1967
Benjamin Braddock (Dustin Hoffman) je čerstvým ABSOLVENTEM vysoké školy. Na jeho počest mu uspořádají rodiče velkou párty. Pozdě v noci poprosí Bena atraktivní paní Robinsonová (Anne Bancroft), zda by ji neodvezl domů. Tam se pokusí nesmělého...

Popis

Benjamin Braddock (Dustin Hoffman) je čerstvým ABSOLVENTEM vysoké školy. Na jeho počest mu uspořádají rodiče velkou párty. Pozdě v noci poprosí Bena atraktivní paní Robinsonová (Anne Bancroft), zda by ji neodvezl domů. Tam se pokusí nesmělého mladíka svést, bohužel je při tom vyrušena svým mužem ... Paní Robinsonová se ale tak lehce nevzdává a nakonec Ben podlehne jejímu šarmu. Vášnivá milostná aféra začíná.

Jednoho dne se však Ben na přání svých rodičů vyjde s krásnou dcerou paní Robinsonové, Elaine (Katharine Ross). Tento večer má ale své následky: Elaine a Ben se do sebe zamilují a paní Robinsonová nechává naplno propuknout svou žárlivost ... Film ABSOLVENT se stává kultovním také díky skvělému soundtracku Simona & Garfunkela s nezapomenutelnou písní Mrs.Robinson.