24 hodin je americký televizní akčně-dramaticko-politický thriller. „24ka“ je produkována Imagine Television a vysílána televizí FOX. 24 hodin bylo vytvořeno Joelem Surnowem a Robertem Cochranem a premiérová řada byla uvedena v listopadu roku...

Popis

24 hodin je americký televizní akčně-dramaticko-politický thriller. „24ka“ je produkována Imagine Television a vysílána televizí FOX. 24 hodin bylo vytvořeno Joelem Surnowem a Robertem Cochranem a premiérová řada byla uvedena v listopadu roku 2001.

Každá řada ukazuje události z jednoho dne v životě federálního agenta Jacka Bauera (Kiefer Sutherland), který se snaží zabránit teroristickým útokům. Mimo jiné vidíme Jackovy kolegy v CTU Los Angeles stejně jako akce teroristů, jeho rodinu nebo prezidenta.

Všechny řady byly natočeno ve stejném formátu: hlavní příběh - Jack Bauer a CTU se snaží předejít teroristickým útokům na území USA, chrání národní bezpečnost za každou cenu, častá spiknutí a zrádci v řadách CTU i štábu prezidenta jsou na denním pořádku. Každá řada má také několik vedlejších zápletek, které protkávají hlavní příběh. Skrze období, čelí Jack Bauer často intenzivním osobním problémům, které znesnadňují jeho úkol vypořádat se s teroristy.

Každá řada se odehrává v reálném čase jednoho dne a má 24 dílů. Každý díl ukazuje jednu hodinu toho dne. “24ka” se odehrává převážně v Los Angeles. V osmé sérii je děj odehrává i v New Yorku.