10 000 př. n. l.
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, romantický
Délka:
109 min
Motto:
Legenda. Bitva. První hrdina.
Země:
USA/Jihoafrická republika, 2008
Režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, Den poté) nás zve na cestu proti proudu času, do dob temných proroctví, všemocných bohů, zlých duchů, zaniklých říší a obrovských mamutů, pod kterými se v úděsu třásla celá země. Člen horského kmene,...

Popis

Režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, Den poté) nás zve na cestu proti proudu času, do dob temných proroctví, všemocných bohů, zlých duchů, zaniklých říší a obrovských mamutů, pod kterými se v úděsu třásla celá země.

Člen horského kmene, mladý lovec D’Leh (Steven Strait) objevil nejsilnější vášeň svého srdce - krásnou dívku Evolet (Camilla Belle). Zakrátko do vesnice vtrhnou neznámí nájezdníci a Evolet unesou. D’Leh se společně s tlupou nejodvážnějších lovců vydává po jejich stopách, rozhodnut jít třeba až na sám konec světa.

S každým dalším územím si skupina bojovníků uvědomuje, že na světě nejsou sami a že mimo ně existují civilizace, o kterých neměli ani potuchy. D´Lehova malá tlupa se postupně rozrůstá v armádu, protože v každé zemi narazí na kmeny zotročované lovci lidí. Skupina nedobrovolných hrdinů se musí utkat s prehistorickými stvůrami i s mnoha drsnými skutečnostmi, s nimiž původně nepočítali. Na konci jejich hrdinné cesty je navíc čeká setkání se Ztracenou civilizací.

Budoucnost prostých bojovníků spočívá v rukou představitele bohaté a silné kultury, jejíž pyramidy se dotýkají nebe. Hrdinové z různých koutů světa se musí semknout a utkat se s bohem, který nemilosrdně zotročuje jejich lid. A právě tady D´Leh pochopí, že nebyl vyvolen jen k záchraně Evolet, ale celé civilizace…