Ulice je první český televizní dlouhotrvající seriál. Produkci zajišťuje firma MediaPro Pictures a každodenní vysílání seriálu zajišťuje TV Nova, producentem je Michal Reitler, šéfautorkou je Lucie Paulová, hlavním dramaturgem je Iva Bruknerová a...

Popis

Ulice je první český televizní dlouhotrvající seriál. Produkci zajišťuje firma MediaPro Pictures a každodenní vysílání seriálu zajišťuje TV Nova, producentem je Michal Reitler, šéfautorkou je Lucie Paulová, hlavním dramaturgem je Iva Bruknerová a vedoucím režisérem je Stanislav Sládeček. Dalšími členy realizačního týmu seriálu jsou například Dušan Klein, Hana Brajanoski, Tomáš Baldýnský, Matěj Podzimek a další. Seriál je vysílán ve schématu pondělí-pátek.

Hlavní role v seriálu tvoří několik rodin, které bydlí v domě v seriálové ulici, která se nachází na periferii Prahy.

Seriál se točí v pražských ateliérech v objektu bývalé tiskárny v Hostivaři. Seriál se začal natáčet 6. června 2005. Produkce seriálu probíhá od roku 2005, kdy výhledy různých dějových linek jsou tvořeny různými autory při tzv. velkém linkování. Při této poradě jsou prezentovány jednotlivé dějové linky výhledově na celou sezónu, dále jsou pak rozpracovávány na dílčí části. V průběhu natáčení předvýrobní, výrobní i postprodukční práce běží po čtrnáctidenních cyklech, tj. každých 14 dní probíhá porada jednotlivých autorů dějových linek a prezentují se návrhy jednotlivých epizod dalšího cyklu. Jedna epizoda je zpravidla tvořena třídenním příběhem každé z dějových linek. Tyto jsou pak rozepisovány do tzv. scénosledu pro jednotlivé díly. Ve scénosledu jsou sepsány postavy, scény a prostředí děje. Tyto jsou posléze předány scénáristům dialogů. Tyto posléze podléhají schválení produkce a dramaturgie, scény jsou prezentovány a je pod vedením šéfautora určeno, které scény budou patřit do které konkrétní epizody.

Po dokončení scénáře je přistoupeno k produkci dílů, jsou určeny rozpočty jednotlivých epizod a natáčecí plán, kdy jeho obsahem jsou již konkrétně rozepsané tzv. natáčecí dny, obsahem jsou také porobnosti o scéně. Výroba probíhá po dokončení příprav a rekvizit. Standardní natáčecí den při produkci seriálu má 12 hodin. Po dotočení filmový materiál jde do postprodukce, kdy střih ve spolupráci s režií sestříhá konkrétní díl, posléze jsou upraveny zvukové dialogy a hudba, při postprodukci dochází také k barevným korekcím obrazu. Po této fázi přichází tzv. schvalovací projekce, titulkování a technická kontrola.

Ke dni 30. listopadu 2012 bylo odvysíláno 1550 dílů seriálu, kdy se od prvního vysílání v září 2005 nevysílal pouze třikrát. K tomuto datu proběhlo 2826 natáčecích dní. Kulisy seriálu v ateliérech v Hostivaři jsou připraveny v rozměrech 60 m × 40 m × 13 m a jsou tvořeny 9 činžovními domy.

Děj seriálu
Děj seriálu se točí okolo jedné fiktivní ulice na periferii Prahy. V ulici stojí několik činžovních domů, obchod, kadeřnictví, restaurace a další budovy. Ve zmíněném činžovním domě bydlely některé z rodin, které byly v seriálu od jeho počátku, jsou to rodina Jordánova, rodina Farská, Hejlovi, pan Pešek a Lenka Drápalová. V současnosti tu od počátku bydlí pouze pan Pešek.

Rodina Farských
Rodina Farských se v první sezoně představila jako spořádaná rodina se dvěma dcerami, které obě chodí do vyšších ročníků gymnázia poblíž Ulice, již v první sezóně seriálu se ovšem v Oldově (Ondřej Pavelka) fitcentru Oldfit vyskytly komplikace. Z Oldřicha Farského se stal záletník, který měl milenku (Sylva Mlynářová, hraje Eva Aichmajerová), později ji platil i malý byt. Sylva se na konci první série s Oldřichem rozešla a on se vrátil ke své rodině, během této krize se ovšem v silné opilosti vyspal s Ingrid Šmídovou (Jana Sováková).

Jitka Farská (Ilona Svobodová) byla v této době kosmetičkou, která snášela Oldřichovy zálety a starala se o rodinu, dcery chodily na gymnázium a měly střídavé úspěchy, Lída (Jana Birgusová), starší dcera, se stala fotografkou a zamilovala se do Michala Šnajdra (Petr Falc), který její city neopětoval. Monika (Anna Fixová), která je mladší dcerou, chodila na gymnázium a ve čtvrtém ročníku se zamilovala do Viktora Vernera (Miroslav Šimůnek), který byl učitelem, v roce 2008, po jeho návratu zpět z Rumunska na gymnázium s ním dokonce i bydlela a posléze i odcestovala na humanitární misi do Ugandy. Předtím i později chodila s Benem Vojtíškem (Jakub Prachař).

V roce 2006 se Jitce a Oldřichovi měl narodit syn (jeho jméno mělo být Jan), nicméně syn se narodil těžce nemocný a brzy zemřel a později měla i další psychické problémy a začala docházet k psychologovi, v tomtéž roce se seznámila s Vladimírem Kukačkou (Pavel Rímský), který Jitku svedl a v druhé polovině roku se k němu Jitka i přestěhovala a Olda se odstěhoval do jiného bytu, do bývalého bytu ing. Boháče. Oldřich zjistil, že ze vztahu s Tamarou Elliot (Markéta Hrubešová) má čtrnáctiletého syna Jakuba (Richard Zevel), později si Jakub nechal změnit jméno na otcovo a přejmenoval se na Farského.

Na začátku roku 2009 se Jitka Farská rozešla s V. Kukačkou, Oldřich Farský se seznámil a mírně se zapletl s Libuší Nekonečnou, Monika Farská byla opět nezadaná a Ludmila také. Během roku 2009 se konal soudní spor rodiny Farských s V. Kukačkou, tyto skončily až na jaře roku 2010, Kukačka byl osvobozen. Oldřich Farský se stal spolumajitelem hudebního klubu Coolna (spolu s Benem Vojtíškem), tento podíl v dubnu roku 2010 prodal, majitelem se stala Monika Farská a Kryštof Mareček (Kryštof Rímský). V roce 2010 (cca. v červnu?) byl Vladimír Kukačka (Pavel Rímský) odsouzen na 18 let odnětí svobody. V září 2010 se vdala dcera Jitky Ludmila Farská.

V roce 2013 se Lídě narodila dcera Eliška. Koncem roku měl pár další krizi – Oldřich se přátelil s Klárou Peškovou. Ta mu nabídla milostný vztah, Oldřich odmítl a Klára se mu pomstila tím, že Jitce řekla, že spolu opakovaně spali. Jitka nevěděla, čemu má věřit, trpěla na návaly. Po nějaké době sice zjistila, že Olda s Klárou nic neměl, ale i přesto se s ním rozešla. Jejich vztahy zůstaly na bodu mrazu.

Olda se díky přítelkyni spolupracovníka Hynka Urbana (Roman Vojtek), Dáše (Kateřina Janečková) seznámil s Petrou Veverkovou (Jitka Nerudová). Během roku začala Monika chodit s Kryštofem Marečkem alias Márou, bydleli spolu, po pár měsících se s ním Monika kvůli Michalovi Millerovi rozešla (Stanislav Majer) (bývalý majitel hospody U Henryho), ten ji odmítl.

Rodina Jordánových
Rodina Jordánových byla v první sezoně, stejně jako rodina Farských, spokojená a úplná rodina, která žila na pražské periferii a měla dvě děti – dvojčata Matěje (Jakub Štáfek) a Terezu (Patricie Solaříková), kteří studovali na gymnáziu. Jejich rodiče se jmenují Barbora (Tereza Brodská) a Tomáš (Petr Vacek), Barbora pracovala ve vedení firmy Království hraček (dále Království) a Tomáš pracoval ve výzkumném ústavu jako entomolog.

Již v roce 2006 Tomáš Jordán změnil zaměstnání, stal se poradcem pana Stránského (Milan Kňažko) při stavbě supermarketu poblíž seriálové ulice a měl tak podvodem uzavřít ekologické řízení ohledně tohoto projektu. K tomuto rozhodnutí měl pomoci i vyšší plat nebo automobil, který mu prodala slečna, se kterou později podvedl svoji manželku. Bára zůstala v tu dobu stále ve společnosti Království, kde je ve vedení spolu s Ing. Petrem Boháčem. Bára a Tomáš čelili manželské krizi, která byla spojena s nevěrou Tomáše Jordána, na konci prázdnin 2006 ve filmu (epizoda 215) odjeli manželé Jordánovi na výlet a Bára Jordánová se v nejmenované chalupě vyspala s Ing. Boháčem.

Matěj Jordán v roce 2005 chodil s Adrianou Peškovou, která také studovala na gymnáziu a byla vnučkou pana Peška, majitele domu, kde žily rodiny Jordánova, Farská a Hejlova. Po oslavě Matějových narozenin se s nim rozešla, v roce 2008 Matěj chodil s Lan Thi Trung (Nguyen Thi Ann Thu), která v tomtéž roce odjela s rodiči do Německa, na konci roku 2008 se Matěj lehce zapletl s Gabrielou Pumrovou, svojí spolužačkou.

Tereza Jordánová začala v roce 2006 chodit se Štěpánem Stránským, se kterým se později rozešla a v roce 2008 s ním opět začala chodit. Nicméně, ke konci roku 2008 Š. Stránský odjel za svým bratrem do Londýna a tak se s Terezou rozešel. V roce 2009 se rodiče Jordánovi rozešli a Bára se přestěhovala za prací do Brna (reklamní agentura), kde se v roce 2010 seznámila s Ondřejem Krausem (Jiří Dvořák). V květnu 2010 bylo rozhodnuto, že Matěj Jordán nebude klasifikován z českého jazyka a tak nebude puštěn k maturitě. Mezitím Matěj začal chodit s Libuší Nekonečnou a v březnu 2010 spolu začali bydlet. Matěj Jordán začal pracovat jako skladník, ale po čase se s Libuškou rozešel a ona se i se synem Borisem se vrací k expartnerovi Eliáši Neumannovi.

Bára Jordánová si našla přítele Ondřeje Krause z Brna, spolu s ním se do Ulice přestěhovaly i jeho dvě dcery: Míša a Jana Krausovy, které začaly chodit na tamější gymnázium. Po dramatických událostech, například vykradení bytu či násilného přepadení Ondřeje se Míša zapletla do vztahu s Mikulášem Seidlem a později se spolužákem vyznávající emo styl a pokusila se o sebevraždu. Bára s Ondřejem uzavřeli sňatek, postavili dům na okraji Prahy a společně se do něj přestěhovali. Herečka Tereza Brodská tak ze seriálu odešla.

Tereza Jordánová začala chodit se svým spolužákem Vojtěchem Kalichem, s kterým se skamarádil i bratr Matěj. Tereza se však zamilovala do sukničkáře Petra Peterky a Vojtěchovi tak byla nevěrná, během léta 2011 se Tereza s Vojtěchem rozešli. Poté se od Petra Peterky dozvěděla, že od něho chytla kapavku. Vojtu v říjnu 2011 potkala strašlivá událost, při pomoci dívce, která byla přepadena a hrozilo ji znásilnění, ho napadli tito neznámí násilníci a po probuzení z umělého spánku bylo zjištěno, že má ochrnutou dolní půlku těla. Nyní chodí Tereza se ženatým architektem Romanem Šámalem (Lukáš Jůza).

Rodina Hejlových
Miriam Hejlová (Hana Maciuchová) byla gymnazijní profesorka, která na začátku seriálu žila v malém bytě s téměř třicetiletým synem Jaroslavem (Martin Hofmann). Miriam opustil manžel (Cyril Hejl, Dušan Jamrich), když byl Jaroslav malý a Miriam naplňovalo a bavilo učení dětí a Jaroslav byl konstruktérem ve společnosti Království hraček.

Miriam Hejlová se postupně spřátelila s panem Peškem a panem Bařinkou (Bořivoj Navrátil), v roce 2008 se k panu Peškovi přestěhovala, nicméně žili spolu stále pouze jako přátelé, do této doby žila se synem a kabinet gymnázia sdílela s Lenkou Drápalovou. Později, poté, co se Lenka Drápalová stala ředitelkou gymnázia (rok 2008), sdílela kabinet s jinou profesorkou. V roce 2010 byl ohlášen termín svatby Miriam a Vlastimila Peška. Svatba se nekonala a Miriam Hejlová přechodně odešla ze seriálu.

Jaroslav Hejl byl svobodný konstruktér, který si nedodělal maturitu a to mu bylo matkou vyčítáno, dlouho žil jako svobodný mládenec a od začátku seriálu se asi rok ucházel o Lenku Drápalovou, později svoje snažení vzdal a v roce 2007 a 2008 chodil a posléze i žil s Magdalénou Jandovou (Magdaléna Ištoková), nicméně vzhledem k velké hádce a rozepřím se s ní rozešel a od roku 2008 chodil a žil s Lenkou Drápalovou. V roce 2007 se stal obchodním ředitelem Království a téhož roku si i udělal managerský kurz, po zániku společnosti pracoval jako manager v jiné firmě. V roce 2010 získal místo managera v Mnichově a tak se tam odstěhoval, Lenka Drápalová otěhotněla a svěřila se otci Jaroslava Hejla.

Cyril Hejl byl otcem Jaroslava Hejla, který celý život cestoval po světě, v roce 2010 se vrátil a opět vyjevil city k Miriam Hejlové, tím narušil vztah Miriam a Vlastimila. Později odletěl do Amsterdamu, ale vrátil se zpět do Prahy.

Miriam Hejlová se v listopadu 2011 vrátila zpět do seriálu a opět začala učit na gymnáziu.

V roce 2013 žili Lenka, Jarda a jejich dcera Miriam v bytě, kde dřív bydleli Jordánovi. Jaroslav s Bedřichem Liškou založili nábytkářskou firmu, přibrali zaměstnance Martina Matouše (Vojtěch Záveský), od něhož dílnu koupili. Po roce byli vykradeni a zloděje napadli v hospodě U Henryho.

Hejl a Drápalová plánovali svatbu, Jarda ale Lenku v opilosti podvedl se sekretářkou společnosti Markétou Havránkovou (Berenika Kohoutová). Svatba byla odložena, když Lenka Jardovi odpustila, přichystal pro ni svatbu jako překvapení. Na konci roku se objevila Lenčina matka Ivana (Vilma Cibulková), která nejprve působila jen problémy, nakonec se ale uklidnila, rodině pomáhala a začala chodit s Henrym. Hejlovi rekonstruovali rodinný dům u Prahy a čekali druhou dceru Kristýnu, v červnu 2014 se jim však narodil syn Jonáš.

Od roku 2015 žijí Lenka, Jarda, Mirinka, Jonáš v domě mimo ulice a svůj byt přenechali rodině Malěřových z Moravy.

Lenka Drápalová
Lenka Drápalová (Michaela Badinková) byla učitelka a od září 2008 i ředitelka gymnázia a základní školy, žila sama v malém bytě v domě pana Peška. Během seriálu prošla vztahy s Karlem Stránským (Milan Kňažko) (rok 2006), Petrem Boháčem (rok 2006) a od roku 2008 s Jaroslavem Hejlem. V červnu roku 2009 byla Jaroslavu Hejlovi nevěrná s učitelem tělocviku Hynkem Urbanem (Roman Vojtek), který v tuto dobu chodil s žákyní školy Gabrielou Pumrovou, ta s ním otěhotněla. Po letních prázdninách odešel po skandalizování případu Hynek Urban ze školství a Radek Mastný (otec Gabriely, Pavel Novotný) spolu se školní inspekcí zahájil tah proti ředitelce školy Lenky Drápalové. Později byl Radek Mastný napaden Jaroslavem Hejlem a byly zveřejněny polopravdivé informace v bulvárních novinách. Lenka Drápalová v roce 2010 otěhotněla a v září se jí narodila dcera Miriam (Adéla Krauseová). V roce 2013 se Lenka vdala za Jaroslava Hejla. V září 2013 se v Ulici objevila Lenčina matka Ivana Drápalová (Vilma Cibulková).

Rodina Peškových
Vlastimil Pešek (Rudolf Hrušínský) je správce a majitel činžovního domu v Ulici, je vdovec a má dceru Kláru (Hana Ševčíková) a vnučku Adrianu (Dominika Kadlčková, později Šárka Vaculíková), která s Vlastimilem Peškem žila ve společném bytě a chodila na gymnázium, v roce 2006 chodila s Matějem Jordánem. V roce 2007 se v seriálu krátce objevila i dcera pana Peška Klára, která se chtěla sblížit s Adrianou, která se jí narodila během jejího pobytu v Itálii, kde se živila jako tanečnice. Později Adriana odešla z gymnázia i z bytu pana Peška a přestěhovala se k matce, která ji platila taneční kurzy a taneční školu.

Vlastimil Pešek se sblížil s Miriam Hejlovou a v roce 2008 se sestěhovali. V roce 2009 se Vlastimil dozvěděl, že byl agent StB a proti tomuto nařčení se bránil. Později se toto potvrdilo (19. února 2009), avšak o měsíc později vyšlo najevo, že vše byly jen výmysly agenta StB Josefa Nováka.

V lednu roku 2014 zemřela Klára Pešková. Policie však trvala na tom, že spadla ze schodů a zlomila si vaz. Ovšem nebylo jasné, jestli to bylo omylem, nebo ji někdo shodil. Mezi podezřelými byli nevinný Jarda Hejl a Ivana Drápalová. Pan Pešek z této smrti byl úplně mimo, Adriana byla hlavní podezřelou, především kvůli drogám a krádeži 80 000 Kč, fotoaparátu a notebooku. Adriana nyní seká dobrotu, pracuje a žije ve společném bytě s Eddiem (Jiří Panzner). Ten ji však začal podvádět se sekretářkou Zorou (Zuzana Stavná).

Rodina Boháčových
Rodina Boháčových, což je Ing. Petr Boháč (Pavel Kříž), MUDr. Eva Boháčová (Markéta Tanner) a dcera Anežka (Nikola Hronová) žila v domě pana Peška v malém bytě, v manželství manželů Boháčových nicméně již byla krize, která vyvrcholila odstěhováním se Evy Boháčové k matce a následnému sporu o dceru, která žila s otcem, matkou a posléze i babičkou (Daniela Kolářová). Na podzim roku 2006 se manželé Boháčovi rozvedli a dcera byla umístěna do péče otce.

Petr Boháč v roce 2006 měl menší románek s Bárou Jordánovou, který vrcholil v létě 2006 nevěrou na chalupě, později, v roce 2008 chodil s právničkou JUDr. Elen Mrázovou, se kterou se rozešel a odešel z ulice. Během seriálu několikrát upadl do kvartálního i trvalého alkoholismu a na konci roku 2008 a v roce 2009 bydlel v ubytovně a pracoval na skládce odpadů. V roce 2007 po dopravní nehodě způsobené jeho ženou dočasně oslepl a jeho žena byla umístěna do psychiatrické léčebny.

Eva Boháčová je lékařka, její matka je polyglotka a majitelka překladatelské agentury, po rozvodu s Ing. Boháčem byla v duševní krizi, přišla tak o výchovu dcery a později srazila bývalého manžela v autě a byla umístěna do psychiatrické léčebny. Anežka Boháčová v později žila s matkou a babičkou. Chodila do stejné školy jako další děti z ulice. Od roku 2009 se tato rodina v Ulici nevyskytuje.

Rodina Nyklových
Rodina Nyklových v seriálu byla zastoupena manžely Nyklovými, Stanislavem (Bronislav Poloczek) a Vilmou (Jaroslava Obermaierová) a jejich synem Lumírem (Václav Svoboda). Manželé Nyklovi byli majitelé večerky v Ulici, Lumír byl podnikatel a později i radní. V červnu roku 2006 do rodiny přibyla Světlana Nyklová, rozená Lisečková (Tereza Bebarová), která byla prodavačkou, účetní a později provozní baru. V roce 2007 zemřel na infarkt Stanislav Nykl a v červnu roku 2008 si Vilma vzala Miloslava Stárka (Stanislav Zindulka), na začátku roku 2010 chystali rozvod, který Stárek neunesl, 5. února zemřel na infarkt.

V roce 2006 bojovala rodina Nyklova a rodina Králova o domy a svoji pověst, pan Král osočoval Stanislava Nykla z toho, že jeho otec měl být kolaborantem a okrást ho. Nicméně, na sklonku života se spolu smířili, v roce 2007 tak Stanislav Nykl umírá na infarkt. Vilma se tak stala vdovou a dále vedla svoji večerku, ve které zaměstnala Lumírovu novou přítelkyni Světlanu, tu si Lumír Nykl v červnu 2006 vzal za manželku a přestěhovali se do malého bytu.

Lumír přes známosti vstoupil do lokální politiky a Světlana si udělala rekvalifikaci na účetní, později opravdu pracovala jako účetní a poté na ní byl přepsán bar s hernou, kde se seznámila s barmanem Vratislavem (Pavel Nečas), se kterým Lumíra v roce 2008 podvedla. Sama ho ale poté v sebeobraně zastřelila.

Miloslav Stárek před smrtí pana Krále v létě 2008 zakoupil jeho byt i se společností Království Hraček, nicméně společnost zrušil a nabídl zaměstnancům přechod do nové společnosti, do Pekařství Stárek a syn. Někteří přešli, ale mnozí byli rozhozeni a naštváni. Tak se tedy změnily poměry v ulici. Miloslav Stárek v únoru 2010 zemřel a zanechal pekařství jako dědictví manželce, Vilmě Nyklové-Stárkové.

Lumír Nykl se ve dlouhém manželství se Světlanou seznámil s Pavlou Rambouskovou (Petra Hřebíčková), učitelkou angličtiny a zlatokopkou a Světlana naopak s jeho nejvěrnějším poradcem Pavlem Millerem (Jan Teplý) se kterým odjela do Ruska. Když se vrátila do Prahy, Světlana byla ve vztahu velmi nešťastná.

Paní Urbanová (Jana Lavičková) s Nyklovou dali dohromady Miladu Hladíkovou (neteř Urbanové, Marika Procházková) a Lumíra. Ona byla o hlavu větší, urážlivá a vypočítavá, Lumír si ji však vychvaloval pro její kuchařské umění. Byli zasnoubeni, plánovali narození dítěte. V květnu 2014 po delší krizi krátce před svatbou se Lumír s Miladou rozešel a ta opustila seriál. Po té se Lumír sblížil opět se Světlanou, nyní mají spolu syna Alexandra.

Rodina Králových
Václav Král (Radoslav Brzobohatý) byl zakladatel a dlouholetý ředitel společnosti Království Hraček, v roce 2005 odešel do důchodu a řízení společnosti předal Barboře Jordánové a Petru Boháčovi, jeho žena Marie (Alena Vránová) byla na začátku série vážně nemocná, později se ovšem vyléčila a začala žít aktivním životem. Mimo jiné i pomohla vydat knihu Můj život s Králem, kterou napsala sekretářka Království Zdena Čistá (Jana Švandová) a která pojednávala a o její lásce ke svému šéfovi – panu Králi.

Pan Král byl dlouhá léta ve sporu o dům s panem Nyklem, později se usmířili, v roce 2007 začal trpět Alzheimerovou chorobou a jeho stav se zhoršil, začali stále častější ztráty paměti a orientace a další příznaky, v červnu roku 2008 přestal brát léky a pod vlivem choroby prodal společnost i dům panu Stárkovi, který původně slíbil, že firmu udrží. Dne 20. června 2008 Václav Král zemřel a od té doby se jeho žena a ani on v seriálu nevyskytují.

Rodina Nekonečných
Do bytu v domě pana Peška se přestěhovala v roce 2009 rodina cirkusových umělců Nekonečných, hlavou rodiny je Boris (Andrej Hryc) a jeho manželka Kateřina (Lenka Vlasáková). Kateřina onemocněla rakovinou a v roce 2010 se uzdravila. Rodina Nekonečných má dcery Theodoru (Kristýna Maléřová) a Libuši (Zuzana Vejvodová), Libuše má syna Borise (Vladislav Rousek). V domácnosti žil ještě dědeček Boris (Lubomír Lipský). V roce 2009 rodina o letních prázdninách vyrázila na cirkusové turné, jehož se zúčastnil i Matěj Jordán, po návratu se zpřátelil se svojí spolužačkou Theodorou Nekonečnou a začali spolu chodit. Později se rozešli. Libuše vystřídala několik mužů a v roce 2010 začala bydlet s Matějem Jordánem. Několikrát se objevil i otec Borise – Eliáš (Martin Myšička).

Libuše se provdala v roce 2012 za Eliáše, který jí poté vydíral a bil. Libuše pak vypadala špatně před Borisem, ten v ní ztratil důvěru. Kateřina zjistila co se děje a snažila se Libuši společně s Theodorou pomoci.

Po krátké době ohlásil Eliáš Libuši, že se přestěhují na 2 měsíce do Rakouska a ať prodá svůj krámek. Libuši se nechtělo odjet, ani prodat krámek. Eliáš jí tedy oznámil, že jede sám s Borisem, že v ulici zůstane sama. Situaci vyřešil Boris st., který dal Eliášovi pěstí, varoval ho a Eliáš šel na léčení stresu. Boris četl jeho deník z léčebny a viděl, že už stres zvládal, přesto chtěl zůstat u matky. Libuška se musela léčit z alkoholismu, musela přestat tetovat, začala pracovat v pekárně. Už se zdála být v pořádku, jednou situaci ale přeci jenom nezvládla, opila se a na ulici ji našel dr. Seidl. S tím se dala dohromady, později roku 2013 se i sestěhovali. Syn dr. Sedila, Mikuláš, musel sdílet s Borisem pokoj, což nedělalo dobro. V roce 2015 po žádosti o ruku Libuška odešla s hercem Jakubem (Tomáš Měcháček) a Libor propadl depresi. Skončil v ordinaci a odešel z Ulice do nemocnice.

Rodina Liškových
Dalibor Liška (Václav Mareš) byl bývalý vědec a později hlídač a vrátný, byl otcem Bedřicha Lišky, který byl odsouzen a strávil několik let ve vězení. Později se seznámil s Annou Málkovou (Ljuba Krbová) a v roce 2007 se stali manželi, v roce 2008 adoptovali Františka (Matyáš Valenta), syna Zuzany Hrubé (Šárka Ullrichová) – vyléčené narkomanky a bývalé partnerky Bedřicha Lišky. Později adoptovali ještě Emu Toužimskou (Anna-Marie Valentová). V roce 2010 se Bedřich seznámil s bývalou spolužačkou Anny Liškové Lucií a Aničku podvedl. Po provalení nevěry, opustila Bedřicha po vyhrocených scénách, jak Anička, tak i Lucie. Později byly Zuzana a Anna nejlepšími kamarádkami. Anna si našla nového přítele Pavla Tesaříka (Petr Vršek), učitele biologie ve škole. Nakonec se k sobě Bedřích a Anička znovu vrátili.

V říjnu 2011 se v seriálu objevilo nové téma: František měl epilepsii.

V roce 2013 se objevila biologická matka Emy Toužimské a chtěla ji získat do vlastní péče. Soud rozhodl ve prospěch Evy (biologické matky, Vanda Hybnerová) a Ema odešla od rodiny Liškových. Všichni byli smutní, Eva si našla přítele Miloše (Jiří Štrébl), který tajně vyhnal Eminu fenku Roxy z bytu, nutil ji uklízet, naváděl Evu, aby byla na Emu přísnější.

Zuzana Hrubá žila s bratrem Libušky Nekonečné, Maxem (Filip Richtermoc).

Gábina Pumrová
Gábina se po dokončení gymnázia nastěhovala ke svému učiteli tělocviku Hynkovi, který pracoval ve fitku u Oldřicha Farského. Mají syna Šimona (Jakub Krause), Gábinin otec nemohl Hynka ani vystát. V roce 2013 prošel pár krizí, Gábina se zamilovala do Vaška Hartla (Patrik Děrgel), kamaráda Matěje Jordána. Nejprve Hynka podvedla a zůstala s ním kvůli synovi, nakonec ale odešla a žila s Vaškem a Šimonem v pokoji nad pekařstvím. Během tohoto období přestala Gábina studovat vysokou pedagogickou a začala dálkové textilní studium v Liberci. V květnu 2014 se s Vaškem rozešla.

Seidlovi
Rodinu Seidlových tvoří Marta (Petra Jungmanová), Libor (Martin Pechlát) a jejich syn Miki (Mikuláš, Václav Matějovský). Když ještě Libor pracoval v nemocnici, svou ženu Martu podvedl a se zdravotní sestrou Karolínou (Renata Visnerová-Prokopová) má syna Adama. V Ulici učila Marta na gymnáziu a Libor si otevřel soukromou ordinaci. Zdravotní sestru mu dělala jeho matka Amálie (Dana Syslová), která se dala dohromady s Vlastimilem Peškem. Po čase Marta od Libora odešla a odstěhovala se do Boru k rodičům.

Mikuláš měl vztah se spolužačkou Míšou Krausovou. Ten se však rozpadl, když Miki rozjel počítačovou firmu spolu se spolužákem Jirkou Hložánkem (Ondřej Havel), který pro práci ukončil studium.

Maléřovi
Veronika (Hana Holišová) a Martin Maléřovi (Tomáš Dastlík) mají dvě děti, Filipa (Marek Salvet) a Rozálii (Anna Kadeřávková). Maléřovi dříve bydleli v Loučce na Moravě, ale kvůli práci se přestěhovali do Prahy, kde Martin Maléř pracoval v dílně svého spolužáka Jaroslava Hejla a Veronika Maléřová pracovala v pekařství u Vilmy Nyklové. Filip hrál fotbal. V roce 2015 šikanovala Rozálii její spolužačka Lucie Weberová (Karolína Šafránková). Roza chodila s Richardem (Johan Mádr), ale ten se bohužel zabil v autě, když řídil opilý. Roza rozjíždí kariéru v modelingu. Veronika je nyní zamilovaná do faraře Ryby (Aleš Háma).