Ordinace v Růžové zahradě 2
Typ:
film
Žánr:
rodinný, drama, romantický
Délka:
60 min
Motto:
Zachraňují zdraví, životy i vztahy, ale i oni sami často potřebují záchranné lano.
Země:
Česká Republika, 2008
Ordinace v růžové zahradě (také známá jako Ordinace, Růžovka) je český nekonečný seriál z prostředí kamenické nemocnice. Seriál se vysílá na komerční televizi TV Nova od 6. září 2005, kdy se děj soustředil na soukromou gynekologickou kliniku. Na...

Popis

Ordinace v růžové zahradě (také známá jako Ordinace, Růžovka) je český nekonečný seriál z prostředí kamenické nemocnice. Seriál se vysílá na komerční televizi TV Nova od 6. září 2005, kdy se děj soustředil na soukromou gynekologickou kliniku. Na jaře 2015 se odvysílala jubilejní desátá řada. Na podzim 2015 se odvysílal jubilejní díl číslo 600.

Od ledna roku 2008 se tvůrci rozhodli seriál přejmenovat a k jeho názvu přidali číslo dvě — Ordinace v růžové zahradě 2. V seriálu se změnilo rozpoložení děje. Stále však gynekologie zůstala, ale v pozadí. Do popředí se dostala spíše pediatrie a oddělení chirurgie a plastické chirurgie v kamenické nemocnici. Startem tzv. „dvojky“ odešly některé postavy a tedy i jejich herci, nahrazeny však byly zcela novými postavami. Staré známé postavy se např. do „dvojky“ nedostaly kvůli jejich úmrtí v „jedničce,“ jimiž je např. MUDr. Gita Petrová (Daniela Šinkorová) a MUDr. Aleš Čížek (Ladislav Potměšil), ten seriál opustil krátce po startu jeho pokračování.

Mezi nové postavy patří MUDr. Dalibor Frynta (Jan Šťastný), MUDr. Pavla Barnová (Barbora Munzarová), MUDr. Zdena Tichá-Suchá (Dana Morávková), MUDr. Lukáš Beneš (Pavel Batěk), MUDr. Vladimír Pusenský (Milan Bahúl), MUDr. Magda Mázlová (Markéta Plánková), MUDr. Tereza Benešová (Monika Zoubková), MUDr. Monika Mandlová (Tereza Kostková) MUDr. Oskar Všetečka (Martin Písařík), MUDr. Ota Kovář (Martin Stránský), Doc. MUDr. Eduard Valšík (Petr Štěpánek), MUDr. Petr Hanák (Radim Fiala), MUDr. Šimon Žáček (Saša Rašilov) a mnoho dalších.

Do děje mimo doktorů vstoupily i jiné postavy Radim Novák (Petr Vágner), Filip Vajner (Filip Tomsa), Kateřina Vránová (Jana Stryková), Marek Barna (Martin Holec), Marta Tichá (Vlasta Žehrová), Věra Barnová (Jitka Smutná), Jindřich Valšík (Vlastimil Zavřel) nebo Ing. Jan Haken (Martin Trnavský) atd.

Na podzim 2010 vstoupily další nové postavy, např. nový primář chirurgie MUDr. David Suchý (Jan Čenský), nový ředitel Ing. Viktor Hofman (Jan Kanyza), MUDr. Ota Kovář (Martin Stránský) a nová vrchní sestra Babeta Trefná (Bára Štěpánová). V druhé části sezóny se přidaly MUDr. Darek Vágner (Michal Novotný), jeho sestra MUDr. Lea Vágnerová (Michaela Kuklová). Doplnila je poté nová zdravotní sestra Kateřina Vránová (Jana Stryková) a nový doktor MUDr. Bohdan Švarc (Martin Zounar).

Na podzim 2012 zasáhla děj seriálu smrt jedné z hlavních postav doktora Dalibora Frynty, který podlehl rakovině. Jako náhrada za Fryntu vstoupil to seriálu MUDR. Jáchym Kalina (Lukáš Hejlík). Smrt Frynty nebyla jediná ztráta, v druhé polovině sezóny odešel ze seriálu také MUDr. Ota Kovář, jenž opustil Ordinaci kvůli těžkým životním situacím. Rozhodl se pokračovat jako odvodní lékař v Počátcích, na jehož základě vznikl spin-off Ordinace Doktoři z Počátků.

Příchodem deváté řady se připojil k obsazení MUDr. Rišo Vágner (Maroš Kramár). Ordinace v další řadě ovšem znovu zaznamenala ztrátu dlouholeté postavy doktorky Magdy Mázlové, která podlehla zástavě srdce. V druhé polovině deváté řady se do děje seriálu přidalo oddělení záchranářské služby a nastoupily nové postavy, mezi nimiž byly nová doktorka MUDr. Andrea Blechová (Klára Cibulková), MUDr. Tomáš Zajíc (Braňo Holiček) a jeho kamarád Jirka Linhart (Adam Kraus).

Začátkem jubilejní desáté řady se mezi postavy připojili: nová pediatrička MUDr. Marie Pokorná (Dana Batulková), její syn MUDr. Radek Pokorný (Karel Heřmánek ml.), nový záchranářský dispečer Pavel Strnad (Filip Čáp), biologický otec Toníka, adoptovaného syna Davida a Zdeny Suchých, a nová sekretářka, sestřenice Babety Helga Otradovská (Martina Randová).[3] V druhé polovině jubilejní řady převzal nemocnici nový ředitel Štěpán Hejduk (Pavel Kikinčuk), který si do Ordinace přivedl také svoji dceru Stelu Seifertovou (Kamila Kikinčuková). Ani desátá řada se neobešla bez ztráty jedné z postav, tentokrát to byla ovšem ztráta nových postav a to Pavla Strnada a doktorky Marie Pokorné. Nadále pak vstoupili do děje Cyril Koliha (Pavel Soukup) a dva noví doktoři MUDr. Bára Nývltová (Bára Jánová) a MUDr. René Seifert (Daniel Bambas).

Při startu jedenácté řady se rozšířil počet sestřiček o Ladu Hrůzovou (Hana Kusnjerová) a Moniku Moravcovou (Zuska Velichová). Rozšíření se dočkala i rodina Seifertů, kde se nově objevila manželka ředitele Anna (Petra Špindlerová) a tchán ředitele (Jan Kačer). Od ledna 2016 se do Ordinace vrátil MUDr. Ota Kovář, jenž se rozhodl vrátit z Počátků. Další, kdo se vrátil v lednu 2016 po 10 letech, je doktor pediatrické ordinace MUDr. Jaroslav Ženíšek (Zdeněk Žák). Dalšími posilami jsou takénový zachranář Zdeněk Zeman (Ondřej Kavan), MUDr. Marika (Andrea Kerestešová), právnička Naďa (Lucie Zedníčková), zdravotní sestřička v Růžovce Aloisie Kolomazníková (Jana Boušková) a MUDr. Aisha Nakabungo Kingi (Eliška Boušková).